DJ

Kohëzgjatja e mësimdhënies: 12 seanca / 24 seanca / 32 seanca / 64 seanca / 96 seanca (seancat janë 60 minutëshe)

Programi mësimor konsiston në dhënien e leksioneve, seminareve, praktikave individuale dhe në grup, ne përdorimin e hardware-ve dhe software-ve.

 

 

1. Historik
Si lindi profesioni i DJ, kush ishin të parët, evolimi i rrymave muzikore ndër vite dhe avantazhet që solli teknologjia në këtë fushë.

 

 

2. Hardware
Njohje me të gjitha hardware-t e nevojshme.
• Mixerat
• Cd-Playerat
• Njësitë e efekteve
• Kontrollerat dixhital
• Sistemet audio

 

3. Software
• Serato
• Traktor
• Virtual DJ

 

4. Teknikat e miksimit
• Cueing
• Beatmaching
• Kuptimi i volumit dhe gain-it
• Kalimet kryesore
• Prerjet
• Fade
• Scratching
• Looping
• Filtërat
• Efektet

 

5. DJ Set
• Përzgjedhja muzikore
• Përgatitja e një playliste
• Miksimi në bazë të tonaliteteve
• Lidhja me audiencën

 

6. Branding & Menaxhimi artistik

 

 Në përfundim të kursit çdo nxënës do ketë një DJ Set të miksuar dhe të përgatitur për lançim në rrjetet sociale.